Saturday, June 16, 2012

UkHuWah PerSaHabatAn GGF

بسم الله الرحمن الرحيم


Dengan Nama Allah Aten mulakan entri Aten ini
Semoga memori ini terpahat di hati Aten dan sahabat-sahabat Aten
Tiada harapan lain, semoga entri ini akan memperingatkan kita tentang nikmatnya mengikat tali persahabatan yang kukuh walaupun sukar untuk sentiasa bersama.

Ukhuwah itu terletak pada pertemuan , bukan pada manisnya ucapan bibir, tapi terletak pada ingatan seseorang terhadap temannya dalam setiap bisikan doanya.

Sesungguhnya persahabatan itu sesuatu yang indah.Rasa bahagia dalam jiwa itu menjelma bila kita dikasihi dan mengasihi.Itu memang fitrah penciptaan manusia iaitu suka bila dirinya disayangi dan diingati.Serta gembira bila dirinya dicintai. Kasih dan cinta sendiri adalah sendi dalam nikmat persahabatan.Tanpa keduanya, kita tidak akan menikmati kemanisan dan kelazatan nikmat ukhuwah persahabatan itu.


Alhamdulillah, dah nak habis tahun pertama di UM, dapat juga kami berempat  keluar bersama-sama sebelum masing-masing pulang bercuti. Dulu masa di  Nilam Puri, banyak masa dapat diluang kan bersama-sama.makan bersama..jalan-jalan bersama..bergurau senda...tapi bila dah masuk  UM , dan masing-masing dapat kos yang berlainan , susah nak berjumpa dan sembang-sembang cam kat NP. Dapat jumpa pum kadang-kadang dalam 2 3 orang je.
So sebelum cuti kami plan kami berempat dapat berjumpa  .Alhamdulillah,, lepas je exam Bahasa Arab..kami berempat keluar bersama... Sekadar dapat makan bersama, sembang-sembang..dah hepi sangat bagi kami..Moga-moga persahabatan kami kekal abadi..Ameen  ^____^

GGF 4 EVER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...